1. Anasayfa
  2. Röportaj

Oxygen Esports Kaptanı Erim “Mavera” Şaşal ile Soru Cevap

Ülkemizin yükselen takımlarından Oxygen Esports‘un Valorant takım kaptanı Erim “Mavera” Şaşal ile kendisi ve takımı hakkında söyleşi gerçekleştirdik. Mavera hayranlarına ve espor fanatiklerine şunları söyledi “Türkiye’de artık her alanda alışkanlığımız haline gelen ‘at gözlüğü fanatizmi’ni geride bırakmamız gerekiyor. Biz birlikte yürüyünce çok daha güçlüyüz, buna inanıyorum.”

1- Mavera Kimdir? Valoranttan önce neler yapıyordu?
Merhabalar, ben Erim Şaşal. 24 yaşındayım, yazılım mühendisiyim. İzmirliyim. Bilgisayar klavye ve mouse’una ilk dokunuşum Counter Strike oyunu ile gerçekleşmişti. Yani kendimi bildim bileli FPS oyunlarıyla iç içeyim. Yaklaşık 5 yıldır da farklı oyunlarda profesyonel tecrübelerim oldu. Uzun bir süre CS:GO oynadım, bir sezon da Zula liginde yer aldım.

2- Oxygen Esports topluluk olarak ilk defa duyduğumuz bir espor takımı bize Oxygen Esports’u anlatabilir misin?
Oxygen Esports 2020 yılında Kuzey Amerika’da yatırım yapmaya başlayan bir kulüp ve gelişmeye devam ediyor. R6 ve Rocket League oyunlarında çok başarılılar. Yönetimsel olarak da sıcakkanlı insanlar. Biz bu kulüpte oynamaktan şuanda mutluyuz.

3- First Strike’ı heyecanla takip ettik. Güzel bir turnuvaydı fakat Oxygen neleri yanlış yaptı?
İlk elemelerde birinci olduktan sonra 5 haftalık bir aramız vardı. Diğer elemeler oynandı. O süre bize çok uzun geldi. Aslında o süreyi biz İstanbul’da bootcamp yaparak geçirecektik ancak takımda bir covid-19 engeli çıktı ve iptal etmek zorunda kaldık. Bootcamp planlarımızı online olarak gerçekleştirmeye çalıştık ancak biraz zorlandığımızı ve yanlış çalıştığımızı düşünüyorum. Özellikle rakiplerimize yönelik farklı kompozisyonlar çıkarıp buna hazırlanmamız iyi oynadığımız oyun tarzımızı etkiledi. Belki de 5 haftada sonucunu alamayacağımızın farkındaydık ancak tecrübesizliğimize geldi. Aralık ayı bizim için kötü bir tecrübe oldu ancak 2021’de bu çalışmaların ekmeğini yiyeceğimizi düşünüyorum çünkü bu çalışmalarımız boş şeyler değildi. Biz kendi iyi yaptığımız şeylere odaklandığımız zaman farklı bir seviyede oynuyoruz.

4- Bugün Valorant Türkiye Liginin başladığını varsayarsak Oxygen Esports kaçıncı sırada yer alır?
Bence yine zirveye oynarız. First Strike bir 4 günlük bir turnuvaydı ve bizim çok formsuz bir dönemimize denk geldi.

5- Oxygen esports olarak hedefleriniz neler?
2021’de bildiğiniz gibi Avrupa, Türkiye ve CIS’in de içinde olduğu EMEA bölgesinde boy göstereceğiz. Burada Türk takımlarının başarıları Türkiye sahnesini şahlandıracaktır. Bunun için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bizim hedefimiz de tabii ki bu elemelerde başarılı olup Aralık 2021’de gerçekleşecek CHAMPIONS’a gidebilmek.

6- Takım içi kimyanız uyuştu mu?
Çok uzun bir süredir birlikte oynuyoruz ve takım kimyamız çok iyi. Hepimiz iyi arkadaşız ve profesyonel olarak bu farkı koruyabiliyoruz.

7- IGL terimine Counter-Strike’dan oldukça hakimiz peki Valorant’ta IGL olmanın farklılıkları neler?
Valorant’ta IGL olmak çok daha zor bence. Çünkü ulti topları, yetenekler, ekonomi yönetimi gibi zorlukları var. Daha fazla ‘micro call’ dediğimiz anlık değişebilen kararlar verilmesi gerekiyor. Bu da büyük bir sorumluluk.

8- Son olarak Oxygen Esports ve kendi takipçilerine söylemek istediklerin neler?
Biz iyi bir takımız. Bize inandıkları ve bizi destekledikleri için teşekkür ediyorum. Bu röportajı okuyanlara da bir mesajım var, her fırsatta söylüyorum. Türkiye’de artık her alanda alışkanlığımız haline gelen ‘at gözlüğü fanatizmi‘ni geride bırakmamız gerekiyor. Biz birlikte yürüyünce çok daha güçlüyüz, buna inanıyorum.
Teşekkürler.

Yıldız oyuncu Mavera’ya değerli cevapları için teşekkür ediyoruz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir